preskoči na sadržaj

Osnovna škola Krunoslava Kutena

 > Naslovnica
Obavijesti

Dabar 2021.

Autor: Marinko Šimunek, 13. 10. 2021.

Republika Hrvatska je od 2016. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održava se u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske od 8. do 12. studenoga 2021. na CARNET-ovom sustavu MOOC. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”. Podršku natjecanju i ove godine daju Hrvatski savez informatičara, Visoko učilište Algebra, CARNET i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Natjecanje se održava šestu godinu zaredom, a mi sudjelujemo peti put. Natjecanje ima pet kategorija, a učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta. Kategorije su:

  • MikroDabar - 1. i 2. razred OŠ
  • MiliDabar - 3. i 4. razred OŠ
  • KiloDabar - 5. i 6. razred OŠ
  • MegaDabar - 7. i 8. razred OŠ
  • GigaDabar - razredi SŠ

Međunarodno natjecanje Dabar 2021. održat će se od 8. do 12. studenog 2021. Prijave učenika kreću 18. listopada 2021.

Predmetni učitelji iz informatike pružit će svu pomoć oko prijave u sustav za natjecanje. 

Vježbe za pripremu možete potražiti ovdje i na pseudodabar.
CMS za škole logo
Osnovna škola Krunoslava Kutena / Trg Petra Zrinskog 2, HR-10340 Vrbovec / os-kkutena-vrbovec.skole.hr / ured@os-kkutena-vrbovec.skole.hr
preskoči na navigaciju