preskoči na sadržaj

Osnovna škola Krunoslava Kutena

 > Naslovnica
Obavijesti

"Čitanjem do zvijezda"

Autor: Marinko Šimunek, Ljiljana Bušić, 12. 5. 2021.

U školskoj godini 2020./21. u kojoj je počela 12. sezona Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja „Čitanjem do zvijezda“ čitanju odabranih djela pod tematskim nazivom „U svijetu knjiga“ odazvalo se više od 1500 učenika i mentora iz 198 osnovnih škola diljem Republike Hrvatske te osnovnih škola u Vojvodini u Republici Srbiji, koje pohađaju učenici pripadnici hrvatske nacionalne manjine.
Projekt se osim poticanja čitanja i promicanja kulture čitanja zalaže za poticanje čitanja s razumijevanjem, kritičkog čitanja, istraživačkog učenja, međupredmetnog učenja, poticanja informacijske i čitalačke pismenosti te kreativnosti.

77 škola plasiralo se na (među)nacionalnu završnicu natjecanja u kategoriji kviz znanja, a među njima je bila i naša škola koju su predstavljale čak 2 ekipe - ekipa matične škole i ekipa PŠ Rakovec.
Ekipu matične škole činili su: Karlo Grošanić, Petra Jakšić i Tena Dudašek (mentorice Dinka Mudri i Helena Naimkadić).
Ekipu PŠ Rakovec činile su: Marta Klemeš, Tara Čolig i Katja Prelec (mentorica Ljiljana Bušić).

10. svibnja održana je nacionalna završnica na kojoj su naše ekipe odradile odličan posao i zauzele jako dobro 10. i 13. mjesto.
CMS za škole logo
Osnovna škola Krunoslava Kutena / Trg Petra Zrinskog 2, HR-10340 Vrbovec / os-kkutena-vrbovec.skole.hr / ured@os-kkutena-vrbovec.skole.hr
preskoči na navigaciju