preskoči na sadržaj

Osnovna škola Krunoslava Kutena

 > O školi  > Knjižnica
Virtualna knjižnica

Dan hrvatskoga jezika

Autor: Snježana Posavec, 17. 3. 2021.

17.3. 2021. g. u školskoj knjižnici  obilježen je Dan hrvatskoga jezika s 5. razredima koji su se okušali u lektirnom kvizu iz prethodna četiri razreda. Po 4 učenika iz svakog 5. razreda prisjetili su se zadanih lektirnih naslova: Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice, Crvenkapica, Priče iz davnine te su se natjecali u poznavanju pojedinosti iz navedenih knjiga.

Učenicima je bilo zanimljivo, a posebno su se veselili osvojenim nagradama. 

17.3.2021.g. u školskoj knjižnici obilježen je Dan hrvatskoga jezika s 5. razredima koji su se okušali u lektirnom kvizu  iz prethodna četiri razreda. Po četiri učenika iz svakog 5. razreda  prisjetili su se zadanih lektirnih naslova i sadržaja: Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice, Crvenkapica, Priče iz davnine te su se natjecali u poznavanju pojedinosti iz navedenih knjiga. 

Bile su tri skupine zadataka. Prva i druga skupina zadataka su bile u power pointu, gdje su učenici nakon dogovora zajednički odlučili o točnom odgovoru. Potom je vođa skupine  podigao slovo a,b,c ili d za odgovor. U trećoj skupini zadataka učenici su samostalno pisali odgovore na papir i na kraju predali u kuverti. Na kuverti je bilo ispisano ime skupine. Komisija u sastavu učiteljica razredne nastave i učiteljica hrvatskog jezika su ispravile , zbrojile bodove i knjižničarka je proglasila pobjedničku skupinu. Učenicima je naglašeno  da su svi pobjednici čim su sudjelovali i da nije važno pobijediti, nego sudjelovati.

Učenicima je bilo zanimljivo, a posebno su se veselili osvojenim nagradama. Nagrade su bile knjige. 
CMS za škole logo
Osnovna škola Krunoslava Kutena / Trg Petra Zrinskog 2, HR-10340 Vrbovec / os-kkutena-vrbovec.skole.hr / ured@os-kkutena-vrbovec.skole.hr
preskoči na navigaciju