2020-06-24 10:31:51

Nastava na daljinu

Bio je petak, 13.3., kada je stigla pomalo zastrašujuća vijest da od ponedjeljka 16.3.2020.g. počinjemo s nastavom na daljinu. Uzrok tome bila je pojava virusa COVID 19 koji je zaprijetio cijelome svijetu.
I učenici i učitelji imali su stotine pitanja. Što to znači? Što sad? Kako?
Najavljeno je da će nastava na daljinu trajati 2 tjedna.
Odmah smo organizirali virtualne učionice na Yammeru, "umrežili se", povezali putem mobitela...
Velika većina učenika snašla se, iako nije bilo nimalo lako.
Teško je bilo ostajati kod kuće, ne družiti se  s prijateljima/kolegama, organizirati svoje vrijeme, natjerati se na redovno praćenje nastave, slanje zadataka, snalaziti se u novim digitalnim alatima...
Kod mene je sve ispranirano, zato što bih se vjerojatno inače pogubila. Kada se probudim, prvo idem vidjeti što su učitelji poslali zabilježim i počnem pisati. Preko vikenda uključim maštu pa radim neke stvari po svojoj želji. Nastava na daljinu mi se sviđa, ali je bolje ići u pravu školu.(Dorotea Čolig)
Period je ovo koji ćemo zasigurno pamtiti.
Dva tjedna pretvorila su se u mjesec, dva, tri i na kraju će učenici predmetne nastave završiti školsku godinu na daljinu.
Učenici razredne nastave vratili su se u svoje učionice 25.5. i u dosta drugačijim uvjetima nego inače (sjedenje svatko sam, bez fizičkog kontakta s ostalima...) završit će školsku godinu u klupama.
Puno smo toga svi zajedno naučili jedni o drugima. Snalazili smo se kako je tko znao i mogao, vježbali samostalnost, inovativnost, strpljivost.
Svima, i učenicima i učiteljima, nadostaju naše klupe, naša ploča, naši hodnici, naše zvono i nadamo se da ćemo se na jesen svi zajedno naći u našoj dragoj školici.


I. Osnovna škola Vrbovec