preskoči na sadržaj

Osnovna škola Krunoslava Kutena

Vijesti

160. obljetnica škole u Rakovcu

Autor: Marinko Šimunek, Ljiljana Bušić, 22. 10. 2019.

27. rujna 2019. godine obilježeno je 160 godina škole u Rakovcu.

Na obljetnicu su došli brojni uvaženi gosti poput pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja, gospodin Momir Karin; župan Zagrebačke županije, gospodin Stjepan Kožić; gradonačelnik grada Vrbovca, gospodin Denis Kralj; načelnici okolnih općina; naši dragi umirovljenici koji su dio svog životnog i radnog vijeka proveli u školi u Rakovcu; roditelji naših sadašnjih učenika i brojni drugi.

Cijelim događanjem vješto su dirigirali ravnatelj I. OŠ Vrbovec, Žarko Popović; voditeljica PŠ Rakovec, Mirjana Burec i načelnica općine Rakovec, Brankica Benc.

Učenici i učitelji pripremili su svečanu priredbu koja je sve oduševila jer su učenici iskrenom pjesmom, plesom i glumom pokazali koliko vole svoju školu.

Nakon priredbe posjetitelji su mogli razgledati novouređenu školsku kuhinju i uživati u pripremljenim izložbama pod nazivom PROŠLOST – SADAŠNJOST – BUDUĆNOST na kojima su mogli vidjeti razvoj školstva u Rakovcu od davne 1859. godine pa do danas, s predviđanjima što će se sve još raditi u budućnosti. Na hodniku mogli su uživati u malom etno kutku u kojem su se radom predstavili neki od starih zanata (vezenje, šivanje, medičarstvo, izrada košara od šiblja).

Za sve uzvanike bio je organiziran i domjenak u Vatrogasnom domu u Rakovcu, gdje je ugodno druženje nastavljeno tog prekrasnog posijepodneva.

Na najljepši mogući način čestitali smo rođendan našoj školi i poželjeli joj još puno godina tijekom kojih će u njoj svoja prva znanja stjecati novi učenici i ponositi se njome.
CMS za škole logo
Osnovna škola Krunoslava Kutena / Trg Petra Zrinskog 2, HR-10340 Vrbovec / os-kkutena-vrbovec.skole.hr / ured@os-kkutena-vrbovec.skole.hr
preskoči na navigaciju